İstanbul’un belki de en iyi pizzalarından birini yapan bu “pizzeria” Beşiktaş’taki yerinde evlere servis ve ufak restoran(12 kişilik) kısmında hizmet etmek üzere 2009’da açıldı. Upper Crust Pizzeria esasında Boston kökenli yerel bir “evlere servis” pizzacısı ve İstanbul’a gelmesi Amerika’da okuyan üç gencin girişimci ruhuna dayanıyor.
Kıtır kıtır, incecik pizzalarıyla kısa zamanda yakınındaki Bahçeşehir Üniversitesi’nden ve çevre semtlerden kendine bir müşteri kitlesi oluşturdu, hatta inanıyorum ki sırf bu pizzayı yemek için insanlar Beşiktaş’taki bu küçük “evlere servis pizzacısı”’nı ziyaret etmekte. Kaliteli ve orijinal malzemeleriyle, kıtır kıtır incecik hamuruyla birçok pizzacıdan farkedilebilir bir şekilde kendini ayırmakta. Örneğin domuzeti severlerin yiyebileceği Chourizo sosisi(bir çeşit İspanyol sucuğu),çiğ taze sarımsak, domates ile hazırlanan “Lucky Luciano”, buffalo sosuna bulanarak hazırlanmış tavuk ve rokforlu “Brendan’s Buffalo Chicken” çoğu yerde yiyemeyeceğiniz orijinal lezzetler. Bunun dışında farklı malzeme kombinasyonlarıyla hazırlanan pizzalar, insanı tekrar Upper Crust “pizzeria” ‘ya gelip bu inanılmaz lezzetleri tatmak için heyecanlandırıyor.Farklı lezzetleri tek seferde tatmak isteyenler için pizzanın yarısını farklı, diğer yarısını farklı sipariş etmek mümkün.
Pizzalarda(mozarellanın altına domates eklenmeyen White Pizza’ları saymazsak) kullanılan domates salça olarak değil de küçücük küp küp kesilerek mozarellanın altına yerleştiriliyor ve piştikten sonra mozarellanın altından kenarlara doğru taşıyor, ayrıca pizzaların üzerinde pizzaya güzel bir lezzet katan sarımsağımsı bir baharat var fakat bu tat kesinlikle insanı rahatsız etmiyor hatta sarımsak sevmeyenler bile bu lezzetten hoşnut kalacaktır, çünkü pizzaya çok farklı bir çeşni katıyor.
Ricotta, parmesan ve taze mozeralla ile hazırlanan Calzone’ler Türkiye’de tek. Bu kadar yoğun peynirli olmasına rağmen gayet hafif olan Calzone kapalı pizzaseverler için mutlaka tadılması gereken bir lezzet. Calzone’ye ayrıca başka malzemeler de eklenebilme imkanı var.
Pizzaların büyüklüğü de hayli tatmin edici, large pizza 35cm, X-large ise 45 cm. Bunun dışında dilim pizza da mevcut. X-Large’dan kesilen dilim pizza için üç seçenek mevcut: Margharita, Pepperonili Pizza ve her gün değişen Günün Dilimi.
Evlere servis olmasına rağmen çoğu restaurant pizzacısından daha güzel pizzalar hazırlayan bu “pizzeria” pizzaseverler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir lezzet durağı.
Kıtır kıtır, incecik pizzalarıyla kısa zamanda yakınındaki Bahçeşehir Üniversitesi’nden ve çevre semtlerden kendine bir müşteri kitlesi oluşturdu, hatta inanıyorum ki sırf bu pizzayı yemek için insanlar Beşiktaş’taki bu küçük “evlere servis pizzacısı”’nı ziyaret etmekte. Kaliteli ve orijinal malzemeleriyle, kıtır kıtır incecik hamuruyla birçok pizzacıdan farkedilebilir bir şekilde kendini ayırmakta. Örneğin domuzeti severlerin yiyebileceği Chourizo sosisi(bir çeşit İspanyol sucuğu),çiğ taze sarımsak, domates ile hazırlanan “Lucky Luciano”, buffalo sosuna bulanarak hazırlanmış tavuk ve rokforlu “Brendan’s Buffalo Chicken” çoğu yerde yiyemeyeceğiniz orijinal lezzetler. Bunun dışında farklı malzeme kombinasyonlarıyla hazırlanan pizzalar, insanı tekrar Upper Crust “pizzeria” ‘ya gelip bu inanılmaz lezzetleri tatmak için heyecanlandırıyor.Farklı lezzetleri tek seferde tatmak isteyenler için pizzanın yarısını farklı, diğer yarısını farklı sipariş etmek mümkün.
Pizzalarda(mozarellanın altına domates eklenmeyen White Pizza’ları saymazsak) kullanılan domates salça olarak değil de küçücük küp küp kesilerek mozarellanın altına yerleştiriliyor ve piştikten sonra mozarellanın altından kenarlara doğru taşıyor, ayrıca pizzaların üzerinde pizzaya güzel bir lezzet katan sarımsağımsı bir baharat var fakat bu tat kesinlikle insanı rahatsız etmiyor hatta sarımsak sevmeyenler bile bu lezzetten hoşnut kalacaktır, çünkü pizzaya çok farklı bir çeşni katıyor.
Ricotta, parmesan ve taze mozeralla ile hazırlanan Calzone’ler Türkiye’de tek. Bu kadar yoğun peynirli olmasına rağmen gayet hafif olan Calzone kapalı pizzaseverler için mutlaka tadılması gereken bir lezzet. Calzone’ye ayrıca başka malzemeler de eklenebilme imkanı var.
Pizzaların büyüklüğü de hayli tatmin edici, large pizza 35cm, X-large ise 45 cm. Bunun dışında dilim pizza da mevcut. X-Large’dan kesilen dilim pizza için üç seçenek mevcut: Margharita, Pepperonili Pizza ve her gün değişen Günün Dilimi.
Evlere servis olmasına rağmen çoğu restaurant pizzacısından daha güzel pizzalar hazırlayan bu “pizzeria” pizzaseverler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir lezzet durağı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder