13 Ocak 2010 Çarşamba

RUMELİ HİSARI İSKELE RESTAURANT

Rumeli Hisarı İskele Restaurant Boğaz’da şık bir yerde lezzetli balık yemek istendiğinde tercih edilecek birkaç restorandan biri. 1992’den beri hizmet veren İskele Restaurant şık ama sade dekorasyonuyla müşterilerini öğle ve akşam yemeklerinde denizin üstünde keyifli bir Boğaz manzarası ile ağırlıyor.

Manzarası gibi, sunulan tüm lezzetler de keyifli. İyi bir balıkçının başlangıç için olmazsa olmazlarından olan torik lakerda ve tarama çok başarılı. Lakerdanın tuzu yerinde, tuz dilinizi yakmadan rahatça yenilebiliyor ayrıca kimi restoranlarda rastladığımız uzun süre servis edilmeden buzdolabında bekleyerek oluşan lakerdanın o karakteristik lezzetini kaybettiren yumuşama gerçekleşmemiş. Belli ki lakerda hazırlandıktan sonra çok fazla beklemeden tüketiliyor. Tarama da ise ekmek ve balık yumurtası gayet dengeli zira bazı balıkçılarda tarama ne yazık ki ekmek ekmek oluyor. Patlıcan salatası, haydari gibi soğuk mezeler isteğe göre gönül rahatlığı ile sipariş edilebilir, bu mezelerin lezzeti iyi bir meyhaneyi aratmıyor. Bunun dışında restoranın spesiyali olan soslu uskumru tadılması gereken bir lezzet.

Salatalar nereden temin ediliyor bilmiyoruz ama her daim taze ve lezzetli, yeşillikler kıtır kıtır, domates çeşnili. İstanbul’daki balıkçıların artık klasiği olan salatanın üzerine mısır ve beyaz peynir uyarlaması lezzetli.

Ana yemek olarak ise garsona sorularak taze balık ne var ise gönül rahatlığı ile sipariş edilebilir. Mevsimi olduğu zaman Boğaz lüferi , çinekop gibi ızgaralık balıklar mutlaka tadılmalı zira bu balıklar hem çok güzel pişmiş hem de kurumamış bir şekilde tam kıvamında servis ediliyor. Tabağın sebzeler ile görselliği, balığın lezzeti kadar şaşaalı değil fakat İstanbul’un klasik balıkçılarında genelde balığı öne çıkartan bu sadelik tercih ediliyor.

Tatlı olarak birçok gazetede en iyi sufle seçilen İskele Restaurant’ın suflesi tadılması gereken güzel bir lezzet, bu çikolatalı sufleyi diğerlerinden ayıran ekstra bir malzeme olduğunu duyduk ama ne yazık ki bu malzemenin ne olduğu hala bir muamma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder