3 Şubat 2010 Çarşamba

BALIKÇI KAHRAMAN

İstanbul’da kalkan balığı denilince akla gelen ilk restoran Rumeli Kavağı’ndaki Balıkçı Kahraman’dır. Salaş balıkçılara has dekorasyonu ve garsonlarıyla, ayrıca uzak konumu ile klasik ye-kalk(fast-food) balıkçılarını andırsa da alkollü içecek servisi ve hayli yüksek gelen hesapları ile İstanbul’un lüks balıkçılarına benziyor hatta fiyatlarıyla geçiyor.

40 dakikada odun fırınında pişen kalkan balığı Balıkçı Kahraman’ın spesiyalitesi. Bu pişirme tekniği ile tüm balıkçılardan ayrılıyor, odun fırını pidecilerde bulabileceğiniz tarzda. Kalkan balığınızı beklerken yediğiniz tereyağıyla sahanda pişirilmiş üzerine hafif kaşar serpiştirilmiş karidesler gayet lezzetli. Aynı zamanda kalamarlar da yumuşaklığı ve kızartmasının kıvamında olması ile gayet başarılı. Salatalar ise bol zeytinyağlı ve limon sosu ile geliyor, onlar için de lezzetli denebilir. Bu sosa restoranın kendi hazıladığı kıtır kıtır beyaz somun ekmeği batıracak da vardır fakat bu sosdan mutlaka rahatsız olacak müşteriler de vardır, sipariş alınırken bu konuda bir soru sorulmuyor. Mısır ekmeği ve mısır unundan yapılmış pideleri her daim sıcak ve tadılması gereken lezzetlerden, keyifle yeniliyor. Onun dışında beyaz peynir ve meze fena değil. Lakerda ise lezzetli ama biraz yumuşak, torikten mi yapılmış yoksa palamuttan mı, kafamızda soru işareti oluşuyor.

Ana yemeğe gelirsek, müşterilerin büyük kısmının(hatta hepsinin) Balıkçı Kahraman’a geliş sebebi olan kalkan balığı dört dörtlük ve İstanbul’da başka bir yerde yiyemeyeceğiniz lezzette. Etler löp löp ve yumuşacık, tabi bunun sebebi 40 dakika boyunca doğru ısıda yavaş yavaş odun fırınında pişmesi. Kalkanın geniş bir sini içinde sunumu insanın aklına tandırda pişmiş kaburga dolmasının sunumunu getiriyor, zaten kaburga dolmasını servis eden garsonla Balıkçı Kahraman’daki garson aynı soruyu soruyor: Ben ayıklayayım mı, kendiniz mi ayıklarsınız?

Kalkanlar gayet taze ve gayet lezzetli, belli ki doğru yerden temin ediliyor. Bunun yanında gelen kalkan ciğer insanı mest edecek cinsten bir lezzet, kızartma kalkan ciğerinin dışarısı kıtır içerisi krema kıvamında adeta deniz kokusu yedirilmiş bir kaz ciğeri. Farklı lezzetleri sevenler için bir cevher.

Kalkan balığı bilindiği gibi az çıkan ve denizlerimizin en lezzetli balıklarından biri olduğu için pahalı bir balıktır fakat Balıkçı Kahraman’ı salaş bir restoran olarak görüp fiyatın makul geleceğini sakın düşünmeyin zira hayal kırıklığına uğrarsınız, bu özel lezzet için Boğaz’da lüks bir balıkçıda ödediğiniz hesaptan daha yüksek bir hesap ödemeniz kuvvetle muhtemel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder