3 Şubat 2010 Çarşamba

DÜKKAN BURGER

Emre Mermer’in başlattığı özellikle Amerika’da çok yaygın olan “steakhouse” akımı, bu restoranların uzantısı ve hayli basitleştirilmiş hali olan burger corner’leri ile devam ediyor. Emre Mermer iyi bir girişimci ve restoran işletmecisi olarak burger corner’ın ilk örneğini de Dükkan Burger adıyla Bebek’te açtı ve yavaş yavaş heryere bu lezzetli küçük hamburgerciler yayılıyor.

Hamburger köftesinde çok güzel bir baharat oranı var, ilk ısırıkta direk karabiber tadını hissediyorsunuz. Kıyma da Emre Mermer’in steakhouse’una yakışacak lezzette. GBK’ya veya Burger Bar’a oranla gayet sade bir içeriği var, ekstra özel bir sos eklenmeden hamburgeriniz sunuluyor. Klasik hamburger ve cheeseburger lezzetli atıştırmalıklarken, bu hamburgercinin spesiyalitesi olan “Dükkan Burger” insanı gayet güzel doyuruyor(zor doyanları bile önden patates kızartması ile tatmin edecektir), 200 gramlık köftesi, dana baconı, peyniri ve fırınlanmış soğanıyla belki de İstanbul’un en lezzetli hamburgeri. Klasik hamburger, cheeseburger ve acıburger de ise 150 gramlık kıyma köftesi var. Bu hamburgerler öncesinde Dükkan Burger’in kendine has yağlı kağıt içinde sunumu ile çok güzel kızartılmış, sapsarı patates kızartmaları afiyetle yenebilir.

Sade ama lezzetli içeriği, sade ama yeterli menüsü, sade ama şık dekorasyonu ve sade ama hoş sunumu(hamburger yağlı kağıda sarılarak ve ortardan ikiye kesilerek sunuluyor) ile Dükkan Burger İstanbul’un hamburger severler için önemli duraklarından biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder