3 Şubat 2010 Çarşamba

GOURMET BURGER KITCHEN(GBK)

Türkiye’ye Kanyon’da restoran açarak iddialı bir giriş yapan Gourmet Burger Kitchen(GBK), Go Mongo ve Pizza Days’in de dahil olduğu Aresta Gıda’ya bağlı.

İlk açıldığında Londra’daki GBK’yı bilen bilmeyen birçok lezzet düşkününü Gönen’den(Balıkesir) gelen etleriyle ve özel sos/malzeme kombinasyonuyla oldukça heyecanlandırmıştı GBK. 225g’lik ve gerçekten de lezzetli olan Gönen’den gelen dana etiyle hazırlanan hamburger köftesi bir anda nasıl olduysa oldu gözle görünür halde ufaldı ve bunun üzerine garsona sorduğumuzda köftenin 180grama düştüğünü öğrendik . Çoğu lezzet düşkününü hayal kırıklığına uğratan bu hareket Türkiye’deki tipik restorancılık anlayışını hatırlattı, bu arada köfteler ufaldı fakat fiyatlar aynı kaldı. GBK’nın felsefesi olan(internet sitelerinde yazdıkları gibi) hamburgerin Rolls-Royce’unu sunma amacı hamburger köftesinin ufalmasıyla bir hayli sapmış oldu. Özel sosları(kendi hazırladıkları relish sos, krema sos, rokfor sos, barbekü sos vs.) olmasa o kocaman hamburger ekmeğini büfe hamburgeri niyetine yiyeceksiniz nerdeyse. Bildiğiniz gibi Burger King bile hamburgerlerinde daha çok et sunuyor. Tabi bir hamburgeri sadece köftesiyle yargılamak doğru olmayabilir, ekmekleri ve sosları gayet başarılı, soslar da zaten İngiltere’deki tarifler ile yapılıyor, maliyet düşürmek için henüz onlara el atmamışlar fakat ekmek-köfte oranında ekmeğin ezici üstünlüğünü yumuşatmak için ekmeklerin de ufaldığını öğrendik. Tabiî ki bu boyutlarıyla bir hamburger gerçek GBK tutkunlarını tatmin etmiyor ve ilk günlerindeki halini arıyoruz bu restoranın.

Bunun dışında eskiden çok lezzetli olan falafellerin de lezzetinde bir eksilme var, eskiden kıtır kıtır dış yüzeyi kızarmış olan falafeller artık daha yumuşakça ve tazeliğini kaybetmiş gibi gözüküyor. Ayrıca etlerde de bekleyince oluşan o garip tat birkaç sefer ne yazık ki ziyaretlerimizde denk geldi. İngiltere’deki merkezden denetlemeye gelecek birisi GBK’nın bu halini hayal kırıklığı ve üzüntüyle karşılayacaktır.

İlk açıldığı hali ile devam etseydi GBK , belki de İstanbul’un en iyi hamburgercisi olabilirdi ama lezzetli hamburger piyasasının zayıf olduğu İstanbul’da ilk üçe bile girmekte zorlanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder