25 Ekim 2010 Pazartesi

ADEM BABA BALIKÇISI

Daha önce Bebek sahilde küçük bir teknede hizmet veren Adem Baba Balıkçısı 1998 yılında Arnavutköy’deki yerine geçti ve daha sonra müşteri yoğunluğunu karşılayabilmek için bir evlere servis tarzı olan diğer üçü ise lokanta olan dört restorana yayıldı fakat daha sonra evlere servis/ayaküstü servis yapan yeri kapandı ama evlere servis diğer restoranlardan devam ediyor.

Her daim taze balıkları ve lezzetli aperatifleri ile Adem Baba Balıkçısı İstanbul’da alkolsüz balıkçılar arasında klasikler arasına girdi.

Kalamarlar kimi zaman ağızda dağılacak kadar yumuşak kimi zaman ise ne yazık ki dişe gelecek kadar sert ve lastiğimsi. Yakın zamana kadar karidesler sadece söğüş olarak limon ve yeşillikle servis ediliyordu fakat geçtiğimiz yıldan beri karides güveç de menüdeki yerini aldı. Karidesler lezzetli, belli ki dondurulmuş hazır ürünlerden değil fakat güvece konan ve güveç karidese esas lezzetini kazandıran peynir/sebze/mantar(kimi yerlerde krema) eksik, yani bu detaylardan tam bir kompozisyon çıkmamış, yine de karides severler karidesin lezzeti için güveci keyifle yiyebilir.

Lakerda belki İstanbul’daki en iyi lakerdalardan değil fakat lezzetli.

Salatalar ise her daim lezzetli. Enteresan bir şekilde her mevsim lezzetli sebzeler bulabiliyorlar, kışın bile (artık İstanbul’da yazın bile bulunması zor olan) çok güzel, çeşnisi yerinde domatesler sunabiliyorlar. Artık -özellikle İstanbul balıkçılarında- bir klasik olan salatanın(mevsim salatası) üzerine beyaz peynir eklenmesi de burada da isteğe göre hazırlanabiliyor.

Balıklara gelince, garsonlara sorduğunuzda mevsimine göre daha lezzetli balıkları tavsiye ediyorlar(garsonların tavsiyelerini güvenle sipariş edebilirsiniz). Balıklar her daim taze, zaten hafta içi dahil geniş bir insan sirkülasyonu var. Mevsime göre tüm balıklar gönül rahatlığıyla yenebilir. Benim tercihim -alkolsüz çoğu balıkçıda olduğu gibi- yağda kızartılmış küçük balıklar fakat ızgara ya da buğulama yapılmış balıklar da gayet güzel pişiriliyor. Balığın yanında soğan(tercihe göre beyaz ya da kırmızı) istediğinizde ise porsiyonlar da büyük olduğu için koca bir baş soğan dörde bölünmüş halde masanıza servis ediliyor.

Fiyatlar makul, mevsime göre her balık İstanbul için uygun fiyatlara yenilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder