21 Aralık 2009 Pazartesi

GİRİTLİ RESTORAN

Cankurtaran’da 2003 yılından beri kışları konakta(Armada Hotel tarafından restore edilen bir konak), yazın ise eski kır gazinolarını hatırlatan bir bahçede hizmet veren Giritli Restoran için İstanbul’daki en lezzetli soğuk mezeleri olan restoranlardan biri diyebiliriz. Bu restoran da sıcak mezeler ve balık servisi olmasına rağmen , yemeğin başında masayı adeta istila eden enfes soğuk mezeler insanın öncellikle gözünü doyuruyor daha sonra lezzetiyle size inanılmaz hazlar yaşatıyor.

Her halinden günlük yapıldığı belli olan, çeşitli Ege otlarıyla hazırlanmış mezeler, közlenmiş patlıcan, fava, -ceviz, keçi peyniri, yeşil zeytinle hazırlanan- Girit salatası ve mevsime göre değişen diğer mezeler sizi her lokmada Ege’nin ayrı bir kasabasına veya adasına sürüklüyor. Mezelerdeki otlar yetiştiği mevsime göre değişiyor ve restoranın Ayvalık’tan gelen leziz zeytinyağı bu güzel mezeleri tadıyla süslüyor. Masaya bu şekilde 20’ye yakın meze küçük kayık tabaklarda ve servis kaşıklarıyla geliyor. Çoğu insan bu mezelerle doyabilir fakat restoranın fiks menü uygulamasında, bunun dışında midenize girmeyi bekleyen başka lezzetler de var.

Sıcak mezeler garsona vereceğiniz işaretle teker teker sofranıza geliyor. Kalamar, ahtapot , Girit otu ve peynirle yapılan atıştırmalık küçük bir pide menünün sıcak mezeler bölümünü oluşturuyor. Ahtapot ve kalamar gayet güzel yumuşatılmış, lezzetleri yerinde, ahtapot ayrıca baharatlarla tatlandırılmış, yediğimiz en güzel ahtapot değil fakat çoğu balık restoranından iyi ve lezzetli. Bunun dışında sıcak mezelerde 2009 yazdan beri yeni bir tat karşımıza çıkıyor, bu da tatlı suda yetiştirilen gümüş balığı benzeri kılçıksız bir balık hatta balıkçık. Çıtır çıtır ve değişik bir tat. Bu balıkların Türkiye’de yetiştirildiğini fakat Türkiye’de tüketilmediği için komşumuz Yunanistan’a ihraç edildiğini garsonumuzdan öğreniyoruz.

Balık olarak mevsimine göre bir ya da iki tercih müşteriye sunuluyor. Midenizde hala boş yer kaldı ise bu tercihlerden birini sipariş edebilirseniz, özellikle yaz aylarında asma yaprağına sarılmış minik sardalyaları midesinde yer kalan herkese tavsiye ederim, Ege tatlarını sevenleri fazlasıyla tatmin edecektir. Sonunda hazmettirici olarak restoranın kendi hazırladığı likörlerden tadabilirsiniz, vişne likörü, sakız likörü bunlardan birkaçı(sakız likörü favorim).

Fiks menü uygulaması yapılan bu restoranda sınırsız içki+soğuk meze+ara sıcak+balık 85 TL, sınırsız içki yerine sınırsız içecek tercih eder iseniz fiyat 75 TL. Aradaki farka bakıldığında sınırsız içki daha makul gelebilir, 75 TL ise piyasa şartlarına göre(diğer restoranlarla karşılaştırıldığında) pahalı olarak değerlendirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder