Nur Abla, yolunuz Ümraniye-Tepeüstü’ne düştüğünde uğramanız gereken iki lezzet durağından birisi(diğeri Lider Pide). Muhteşem Karadeniz lezzetleri sunan lokanta İstanbul’daki en iyi örneklerinden biri.
Menüde Karadeniz yöresine ait olan yemekler sanki ikiye ayrılmış, hamsiyle yapılanlar ve yapılmayanlar. Hamsiyle yapılmayanlar arasında Rize kavurma, Muhlama, turşu kavurma, karalahana dolması, İspir fasulyesi göze çarpıyor, hamsiyle yapılanlar arasında ise hamsi kuşu, hamsi koli, hamsili pilav ve hamsi köftesi. Hamsi köftesi hamsi etiyle hazırlanmış maydanozlu, kızartma tipi olarak kadınbudu benzeri bir köfte. Hamsi kuşu ise yine bir köfte çeşidi hamsiler bütün olarak iki tarafı da sivri konik olarak diziliyor, ortasında da yanılmıyorsak peynir gibi akışkan bir şey var, hayli lezzetli bir seçim. Hamsili pilav ise bir muhteşem, böyle lezzetleri Rize’ye gitmeden İstanbul’da yiyebildiğimiz için çok şanslıyız. Hamsilerle kaplanıp fırına verilen kuru üzümlü pilav, üzerine konan kekiğimsi otlarla bir lezzet cümbüşü.
Rize kavurma da mis gibi, yağlı yemek sevmeyenler tercih etmeyebilir fakat yağlı yemek sevenler etin yağına ekmek banmamak için çok güçlü bir iradeye sahip olmalı. Pilava eşlik edecek iki lezzetten biri Rize kavurma, diğeri ise İspir fasulye, fasulye çok lezzetli fakat bir Hüsrev değil. Yanına da bakır tasta gelen ev yapımı yoğurt ziyafeti tamamlıyor.
Yaz sonunda bağlarda toplanan üzümle yapılan özel bir pekmez tatlısı Pepeçura da farklı lezzet isteyenler için iyi bir tercih. Bunun dışında sütlaç ve baklava çeşitleri var fakat ev yapımı baklavalarının tatmin eden bir lezzeti yok ne yazık ki.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder